نمایشگر دسته ای مطالب
"همایش آب، توسعه پایدار و زندگی سالم" برگزار می گردد
"همایش آب، توسعه پایدار و زندگی سالم" برگزار می گردد
"همایش آب، توسعه پایدار و زندگی سالم" برگزار می گردد
94/4/3
سلامت و سبک زندگی: آب، توسعه پایدار و زندگی سالم
تاریخ برگزاری: چهارشنبه 12و پنجشنبه 13 اسفند 1394 مطابق با 2 و 3 مارس 2016
مقدمه
عدم تطابق نیازهای انسان امروزی با امکانات و منابع زمین چالش بزرگ بشر امروزی است که موجبات نگرانی اندیشمندان را برانگیخته است. نظریه محدودیت منابع اکنون لازم است جایگزین نظریه وفور منابع شود. وضعیت حاضر منابع آب در کشور ما و بسیاری از کشورهای اسلامی بسیار نگران کننده است و میتواند توسعه کشورها را با مشکل مواجه کند. در سطح منطقه چالش کم آبی مشکل مشترک است و بسیاری اختلاف آینده منطقهای را نه بر روی نفت این منطقه نفت خیز که بر روی آب میدانند. کمک به استقرار صلح و امنیت لازم است از طریق ترویج همکاری در زمینههای مختلف علمی در حوزه آب پیگیری شود. هم اندیشی در پیدا کردن راهکارهای پایدار برون رفت از وضعیت موجود و آگاهی بخشی و افزایش دانایی نسبت به آب لازم است موضوع اصلی مشارکت کشورهای جهان اسلام باشد.
راهبردهای ما برای برداشتن فشار از منابع آبی و برگرداندن قطار آبی کشورهای جهان اسلام به ریل توسعه پایدار لازم است مشخص و تدوین شود. به منظور بهرهگیری از تجربیات محققان و صاحبنظران بخش آب کشورهای جهان اسلام، نشست بین المللی آب، توسعه پایدار و زندگی سالم برگزار میشود.
اهداف نشست
- ایجاد شبکه دانشمندان جهان اسلام در حوزه آب، منابع و مصارف آن
- توسعه اساتید وابسته در رابطه با موضوعات مرتبط با آب و توسعه پایدار، منابع آب، آب و انرژی، دیپلماسی آب، اقتصاد آب و ...
- تبیین نظریه ها، مفاهیم، مسائل و راه حل های مرتبط با حوزه آب، توسعه پایدار و سلامت و سبک زندگی
- تدوین گزارش توصیفی و سیاستی برای ظرفیتها و مسائل مرتبط با حوزه آب و توسعه پایدار برای مسئولین و سیاست گذاران کشور
چشم انداز
- ایجاد پایگاه مرجع ملی و منطقهای از نظریات مطرح علمی در سطح جهان در حوزه آب به منظور حفاظت از منابع آب و بهرهگیری عاقلانه از منابع خدادادی در چشم انداز توسعه بلند مدت کشور.
- دستیابی به پایههای مشترک و لازم در تامین امنیت آبی با مفهوم جامع آن: "امنیت آب به این معنا است که جمعیت مورد نظر در یک حوضه آبریز، قابلیت تامین پایدار آب با کیفیت و کمیت قابل قبول برای بقای خود و اکوسیستم را داشته باشد و از طرف دیگر بتواند به صورتی کارآمد خود را در برابر بلایای مربوط به آب مانند سیل و خشکسالی محافظت نماید."
- ایجاد زمینه فعالیتهای مشترک منطقهای و ایجاد پایگاه اطلاعاتی منطقهای برای محققین و دستاندرکاران حوزه آب از خروجیهای مورد انتظار ئر سطح منطقه است.
- اتصال ایران به شبکه و کارگروههای ویژه آب در مجامع جهانی آب و شبکه سازی بین سازمانهای مرتبط با آب در جهت تسهیل تبادل تجربه و اطلاعات در ابعاد ملی، منطقهای و بین المللی
محورهای نشست
منابع آب، آب و انرژی، آموزش و فرهنگسازی، اقتصاد آب، دیپلماسی آب، فنآوریهای تولید آب، بازیافت آب و ...
مکان برگزاری
دانشگاه تهران-پردیس دانشکده های فنی