گفتگوی زنده تلویزیونی دکتر محمدحسین صراف زاده رییس کرسی یونسکو در بازیافت آب در شبکه چهار سیما

97/12/1

گفتگوی زنده تلویزیونی  دکتر محمدحسین صراف زاده رییس کرسی یونسکو در بازیافت آب و عضو هیئت علمی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران در برنامه طلوع با محوریت موضوع آب امروز از شبکه چهار سیما به روی آنتن رفت.

ایشان در ابتدای این گفتگو به تشریح مفاهیم عمومی از جمله "بازیافت آب" و "بازچرخانی آب" و تمایز آن ها در علوم مهندسی آب و فاضلاب پرداخته و بر لزوم توجه ویژه به کاربردی سازی این مفاهیم در بخش های مختلف مصرف کننده آب به ویژه مصارف خانگی تاکید نمودند.

این عضو هیئت علمی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران ضمن تاکید بر مسئله عمومی سازی دانش آبی در بین اقشار مختلف جامعه گفت: در حال حاضر به دلیل عدم عمومی سازی مناسب دانش آبی در میان بخش های مختلف جامعه، اقداماتی در زمینه دستیابی به آب با کیفیت صورت می گیرد که نه تنها هیچ کمکی به بحران آب کشور نمی کند بلکه بر شدت آن می افزاید. ایشان با ذکر این مورد که در حال حاضر در بسیاری از منازل از دستگاه های تصفیه آب استفاده می شود بدون آنکه مصرف کننده دانشی از میزان هدررفت حجم زیاد آب سالم به منظور دستیابی به حجم اندکی آب با کیفیت بالاتر ندارند.

وی در ادامه به تشریح مفهوم آب خاکستری و لزوم استفاده از آب های خاکستری پرداخت و افزود: آب از منظر کیفیت آن در سه دسته سیاه، سفید و خاکستری طبقه بندی می شوند. آب های خاکستری منابع بسیار مناسبی جهت بازیافت و بازچرخانی هستند. به عنوان مثال در منازل می توان به جای انتقال فاضلاب ظرفشویی و لباسشویی به شبکه فاضلاب شهری از آن ها جهت تامین آب فلاش تانک های سرویس های بهداشتی استفاده نمود.

رییس کرسی یونسکو در بازیافت آب ضمن بیان این موضوع که پیش از پرداختن به بازیافت و بازچرخانی آب ابتدا باید بر کاهش مصرف آب تمرکز کرد گفت: کرسی یونسکو در بازیافت آب علاوه بر توسعه مفاهیم بازیافت آب، بازچرخانی آب و فناوری های تصفیه آب و فاضلاب مبدع نظریه ای تحت عنوان "نظام مداربسته آب" است که در آن با رویکردی سیستماتیک به یکپارچه سازی مفاهیم بازیافت آب، بازچرخانی آب،  فناوری های تصفیه آب و فاضلاب، فناوری پینچ آبی و بهینه سازی ریاضی پرداخته که قابل پیاده سازی در بخش شهری، صنعتی و کشاورزی است.

ایشان در پایان این گفتگو ضمن جمع بندی مطالب مطرح شده اعلام کرد: سیزدهم اسفند ماه تحت عنوان روز ملی آب و دوم فروردین ماه به عنوان روز جهانی آب شناخته می شود. کرسی یونسکو در بازیافت آب در نظر دارد جشنواره روز ملی آب با شعار "از روز آب تا نوروز آب" را برگزار نموده و هدف از آن ایجاد حساسیت عمومی نسبت به مسئله آب در بخش دانشگاهی و توسعه آن به بخش های دیگر خواهد بود.