برگزاری نشست تخصصی "راهبردهای عملیاتی صنعت در مواجهه با بحران آب" در حاشیه شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران

97/10/29

شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران از روز شنبه 29 دی ماه 97 در دانشگاه امیرکبیر شروع به کار کرده و تا 1 بهمن به مدت سه روز ادامه خواهد داشت. در حاشیه نخستین روز برگزاری این کنگره، نشست تخصصی تحت عنوان "راهبردهای عملیاتی صنعت در مواجهه با بحران آب" با حضور شخصیت های علمی، سیاسی وفعالین وعلاقه مندان حوزه صنعت برگزار شد. در این نشست، دکتر محمدحسین صراف زاده رییس کرسی یونسکو در بازیافت آب به عنوان دبیر نشست، دکتر بنفشه زهرایی دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، دکتر سکینه الماسی عضو کمیسیون انرژی مجلس، دکتر صدراعظم نوری رییس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران و مهندس شهاب الدین متاجی عضو هیئت مدیره شرکت پالایش ستاره خلیج فارس به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

در ابتدای این جلسه دکتر صراف زاده با عنوان نمودن 5 سوال اساسی جهت گیری نشست را در راستای نقش مهندسین شیمی در مواجهه با بحران کم آبی معین فرمودند.

در ادامه دکتر الماسی عضو کمیسیون انرژی مجلس، ضمن اعلام گزارشی از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به تبیین بحران کم آبی و لزوم مقابله هرچه بهتر مقابله با آن پرداختند و عنوان داشتند احداث نادرست برخی صنایع آب بر همچون فولاد و کاشی درنواحی مرکزی کشور خود منجر به تشدید این بحران شده است.

دکتر زهرائی دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به تشریح فعالیت های اعضا و اهداف این کارگروه پرداخته و نقش وزارت نیرو را را در رفع این معضل تبیین نمودند.

در ادامه دکتر نوری رئیس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ناچیز بودن مقدار آبی که در صنایع مصرف می شود عنوان داشتند: همین مقدار نیز به دلیل آلودگی و مخاطرات شدیدی که به همراه دارد اگر به گونه ای درست برنامه ریزی نشود می تواند قسمت عمده ای از آب سایر بخش ها و همچنین محیط زیست را آلوده نماید.

مهندس متاجی عضو هیئت مدیره شرکت پالایش ستاره خلیج فارس به بیان رابطه مدیریت مصرف انرژی و مصرف آب پرداختند و مطرح نمودند که چنانچه مصرف انرژی مدیریت شود نتیجه ای ملموس در مدیریت مصرف آب در صنعت خواهد داشت.

در پایان سوالات متفاوتی از قبیل نحوه قانون­گذاری و نظارت بر اجرای صحیح مقررات و قواعد حاکم بر مدیریت آب و همچنین نحوه ارتباط صحیح بین قیمت گذاری و ارزش گذاری برای آب و پساب و همچنین نحوه حمایت از ایده های نوآورانه مطرح شد.